Szülőföldművelők

a nemzetpolitikát a gazdaságfejlesztés felé elmozdító magyar kormány további hathatós támogatására van szükség, illetve közösségi összefogás, földadományok kellenek.
Hirdetés

„A szülőföldön maradás, boldogulás fontosságáról oly sok szívhez szóló gondolatot hallottunk már, de végre itt egy kézzelfogható lehetőség is: az iskolapadból egyenes út vezethet a munka mezejére. A jól kitanult szakma művelői ráadásul egy olyan ágazatban vethetik meg a lábukat, amelynek nagy hagyománya van nálunk, és bár az elmúlt évtizedekben rettenetesen felverte a gaz, lassan ki fog virágozni.

A globális, megkerülhetetlen igényeken túl hozzájárulhat a megújuláshoz az immár itt is tapasztalható mentalitásváltás. Miközben ugyanis évtizedekkel ezelőtt az volt a nagy megvalósítás, ha valakit felvett a vállalat, és végre faluról egy városi panellakásba költözhetetett, ma arról álmodoznak a már megállapodott fiatalok, hogy csendes, kertes házban élhessenek a jó levegőn, és a maguk urai legyenek.

A gazdálkodás pedig kézenfekvő megoldást kínál erre. Sokan félnek belevágni, és nehezen cserélnék fel az idegölő iroda- vagy szalagmunkát a sokismeretlenes egyenlettel riogató földművelésre, de már az is valami, ha egy állandó munkahely mellett csak annyira futja az erőből, hogy egy család magának termeszti meg a garantáltan egészséges paradicsomot.

A városiak számára idegen, de egyre vonzóbb életvitel itt kezdődik, és azáltal teljesedhet ki, amit a Sapientia kínál újonnan indult szentgyörgyi szakán, illetve egyetem után is. A megvalósulásához azonban a határon túli szakképzés évét meghirdető, a nemzetpolitikát a gazdaságfejlesztés felé elmozdító magyar kormány további hathatós támogatására van szükség, illetve közösségi összefogás, földadományok kellenek. Mert az adólejeinkkel sajnos továbbra sem segíthetünk.”

Hirdetés