Vélemények a kerítés két oldaláról

A román kommentárok zöme azt bizonyítja, hogy egy cseppnyi empátia nincs a véleménymondókban.
Hirdetés

„Szerintem az egész csak arra volt jó, hogy próbára tegyék a rendfenntartókat, meddig mehetnek el az erőszakban azok, akik – sejthető okokból – visszautasítják a regisztrációt.

Este aztán átkapcsoltam a román adókra, ahol mintha egészen másról szóltak volna a hírek, merthogy a szalagcímek szerint a magyar rendőrség támadt a migránsokra. A román kommentárok zöme azt bizonyítja, hogy egy cseppnyi empátia nincs a véleménymondókban – sem politikusokban, sem médiamunkásokban –, ők politikai rövidlátásukban, elfogultságukban csak annyit látnak, hogy a »konfliktus«, a migránsválság  pillanatnyi alakulása kiváló alkalom arra, hogy kárörvendő, elmarasztaló, lekezelő megnyilatkozásokat fogalmazhassanak meg a szomszéd állam címére. Igen, ők azok, akiknek – akárcsak a viccben – mindenről egyetlen dolog: »az« jut eszükbe.  

Enyhén szólva gyanús, mondhatnám: önveszélyes a szerb hatóságok hozzáállása – legalábbis abban az összefüggésben, hogy maguk is az EU-tagságra várnak –, mert a rendőrség szinte törvényszegésre bíztató, mondhatnám: bűnpártoló passzivitása egyértelműen azt a látszatot keltheti, hogy migránsügyben Szerbia nem az EU oldalán áll.”

Hirdetés