Sötét oldal

Sajnos, egyet kell értenem a kerítés fenntartásával. Gyermekeink és életünk nyugalmáért, amíg jobb megoldás nem születik. A menekültútvonal miért csak Magyarországot sújtja az unióból, s nem Szlovéniát, amely ugyancsak határos Ausztriával?
Hirdetés

„Kár lenne a célországok magas színvonalú civilizációját, tisztaságát, rendjét lerontani, az életet, a biztonságot elbarmolni. (Menj be egy nyugat-európai város keletiek lakta negyedébe, ha mersz, sötétedés után. Nézd meg az utcai életet. Nem fog tetszeni. Ne a turista, az átutazó szemével nézd. Aztán meg kellene nézni azokat a helyeket, ahonnan jönnek, ahol saját civilizációjukat megteremtették. Nos, ez a civilizáció termelte ki az ottani állapotokat, diktatúrákat és magát az Iszlám Államot, annak gyilkos ideológiáját. Nincs ennek sok köze a mai Európához és keresztény-zsidó gyökereihez. Ellenkezőleg.

Fiatal emberek vállalkoznak a migrációra. Életerős fiatalemberek. Egy olyan életkorban, amikor harcolhatnának. Amikor fegyvert kaphatnának, kiképzést, vezetőket, elvégre a saját hazájukról van szó, nem kellene idegen zsoldban harcolniuk. Miként a gyarmattartók ellen tették a múlt században. Ha lenne aki megszervezze azt az ellenálló hadsereget, mely sikerre viheti a helyi béke és demokrácia ügyét. De ilyen erő nincs. Mert a nagyhatalmaknak, a világpolitika irányítóinak nem céljuk az ottani hosszas polgárháború és nyomor megszüntetése. A diktatúrák tényleges és eredményes felszámolása, az újjáépítés. (És amikor majd lehetőség nyílik az újjáépítésre, milliónyi munkáskéz fog hiányozni, mert Európában lógnak, nyelvtudás és biztos egzisztencia nélkül, a rokonok és segélyprogramok nyakán.) Harcolni csak Izrael ellen akarnak. Saját testvéreik ellen nem, inkább elmennek.

Kérdésünk: miért nincs menekülthullám Oroszország felé, ahol hely és alkalom elég van? Vagy a közép-ázsiai muzulmán köztársaságokba, Azerbajdzsánba, Kazahsztánba? Hol gunnyaszt az arab szolidaritás? Miért nem ül össze az Arab Liga a menekültkérdésre megoldást keresni? Elvégre az ő ügyük! Miért nem fogadják be őket a sivatagi sikerállamok? Burzs-toronyépítők?

Sajnos, egyet kell értenem a kerítés fenntartásával. Gyermekeink és életünk nyugalmáért, amíg jobb megoldás nem születik. A menekültútvonal miért csak Magyarországot sújtja az unióból, s nem Szlovéniát, amely ugyancsak határos Ausztriával?

Aki a polgárháborús övezetből jön, az magával hurcolja a polgárháborút is. Hiszen a befogadó országok az iszlám terroristák szemében az ellenséget támogatják, tehát oda is behurcol(hat)ják a háború veszélyét.”

Hirdetés