Kísért a néptribun

Zsigeri magyarellenesség fűtötte megnyilatkozásait el lehetne intézni azzal, hogy szociáldemokrataként a jobboldali Orbán-kormány elleni szokásos politikai csörtéjét vívja, csakhogy Ponta hazudik, mint a vízfolyás.
Hirdetés

„Állításával ellentétben nem a magyar rendőrök gumibotoztak menekülteket, hanem a macedónok, nem a magyarok tetováltak a karjukra regisztrációs számot, hanem a csehek, a drótkerítésbe pedig nem vezettek áramot. Az az inszinuációja egyenesen vérlázító, miszerint a magyar honvédség a menekültek közé lövethet.

Azzal bezzeg Pontának nincs baja, hogy Ausztria is katonákat vezényelt a magyar határra, arról pedig hallgat, hogy a hármashatárra tervezett kerítés esetleg Romániát is megóvná egy menekülthullámtól, ha már Bukarest amúgy sem fogadna be 1700 migránsnál többet. A több fronton is az előremenekülés taktikáját választó miniszterelnök elsősorban hazabeszél: plágiumügye, notórius hazudozásai, valamint a korrupcióellenes ügyészség által megtépázott tekintélyét próbálja helyreállítani.

Közben már azt se bánná, ha októberre összehívott rendkívüli kongresszusán a PSD az ellenzékbe vonulás mellett döntene, ez esetben ugyanis nem kellene lemondania, hanem emelt fővel állhatna fel a kormányfői székből. De bármennyit marad is, a hitelét már sohasem fogja visszaszerezni a Victoria-palotában, amelynek folyosóira azonban sikerült beengednie a napokban elhunyt néptribun fémjelezte »szellemiséget«.”

Hirdetés