Isten, áldd meg a magyart

Székelyföldön szinte mindennapos nemzeti jelképeink üldözése, legyen az címer, zászló avagy himnusz.
Hirdetés

„Sőt, nemcsak nemzeti, hanem helyi, közigazgatási jelképeinket is támadják. A Kovászna megye zászlaját hivatalosítani hivatott iratcsomó még fel sem került a szakminisztériumba, az azt ellenző beadvány már ott volt. Ha felvonunk egy zászlót, leszerelik, ha kitűzünk egy címert, leverik, ha felteszünk egy kétnyelvű feliratot, a magyar szöveget lemázolják, ha elénekeljük himnuszunkat, büntetnek. Ez a magatartás nem segíti, sőt nehezíti az együttélést.

A más himnuszának elnyomása a diktatúra jellemzője. Amikor a kormány képviselője hadakozik a himnusszal, az igencsak borúra okot adó szándékot mutat: a hatalom el akar nyomni egy közösséget.

A magyar himnusz a miénk, felidézi a magyar nép történetét a honfoglalástól a középkoron át az újkorig. Senki ellen nem irányul, mások leigázására, földjének elfoglalására nem buzdít, hallatán senki nem rövidül meg. A himnuszt énekelő közösség kinyilvánítja a magyar nemzethez való tartozását. Mert akár tetszik egyeseknek, akár nem: a magyar nemzet részei vagyunk. Isten, áldd meg a magyar himnuszt!”

Hirdetés