Unió nélkül

A szemellenzős politikával az EU mindössze a szőnyeg alá söpri a problémát. Tételesen azt, hogy a migránsok közül nem mindenki menekült, Európa pedig képtelen mindenkit befogadni.
Hirdetés

„»A gazdasági bevándorlók nem maradhatnak« – hangzott el tegnap egy kijelentés, de ezúttal nem a magyar kormányfő, hanem a német kancellár szájából. Nem hasonló nyilatkozatok miatt érték bírálatok eddig Orbánt? Egyébként pedig miféle európai szolidaritásról tesz tanúbizonyságot az osztrák kancellár, amikor uniós források megvonásával fenyegeti a kötelező kvótáknak ellenszegülő tagállamokat? Werner Faymannt a náci időkre emlékezteti, ahogyan Magyarország bánik a menekültekkel, közben az osztrák hatóságok sem bírnak az oda érkező bevándorlók áradatával, Nickelsdorf immár nem sokban különbözik a Keleti pályaudvartól.

De arról vajon mi a véleménye a kancellárnak, hogy a német hatóságok a buchenwaldi koncentrációs tábor egykori területén helyeztek el migránsokat? Eközben a kvótákat elutasító Románia a maga hasznára fordítaná a válságot: a schengeni csatlakozás fejében akár több menekültet is befogadna. Ami ugyanúgy elvtelen taktikai húzás, mint az ország csatlakozásának eddigi, politikai okokból történt elodázása. Viszont a jelek szerint kár a gőzért: lassan már Schengen sincs.”

Hirdetés