Kampányt nyit Pandora

Innentől kezdve az ellenzék vesztett helyzetben van. Ki lesz az az őrült, aki azt meri mondani a választások közeledtével, hogy ne emeljék az orvosok fizetését, mert nincs rá fedezet?
Hirdetés

„Vagy ne kapjanak a tanárok több bért, mert nincs amiből kifizetni? Esetleg rálicitálhatnak, hogy még többet adjanak! Elindul egy olyan »kampányspirál«, amit nem lehet megállítani. Ha a mostani ellenzék megnyeri a választásokat, olyan teljesíthetetlen feltételeket örököl, amelybe nagyon rövid idő alatt belebuktatják őket a szocialisták.

Ezt tették négy évvel ezelőtt is, amikor a Boc-kormány igen népszerűtlen, de szükséges intézkedéseit meglovagolva (ha akkor nem vesznek vissza az állami pazarlásból, ma valószínűleg mi is a »görög vizeken« eveznénk) a nemzetmentő szerepében tetszelegtek. Négy év alatt egyetlen gazdaságélénkítő intézkedést sem voltak képesek hozni, az állami beruházások elmaradtak, alig épült autópálya, pedig abszolút többséggel a parlamentben mindent megcsinálhattak volna, amit akarnak. Most viszont ígérnek fűt-fát – a következő kormány felelősségére.

Persze, lehet, hogy annyit ígérnek, hogy mégis ők nyerik a választásokat. Az sem probléma, hiszen már most megmondta a miniszterelnök: »a többi társadalmi csoport fizetését is emelik, amint lesz rá lehetőség”. Csak lehet, hogy nem lesz…«

Hirdetés