Idegen-ellenesség

Könnyű addig rokonszenvezni más etnikumokkal, amíg az ember nem érzi magát veszélyeztetve általuk.
Hirdetés

„Mi több, azt olvashatjuk a bal-liberális média zászlóshajójának, a Népszabadságnak világhálós oldalain, hogy a magyar társadalom idegenellenessége a kormánynak köszönhetően nőtt. De nézzük csak meg, hogy mi is nőtt. Mert az állítólagos idegenellenességet mérik is. Az olyan című tudósításokat, hogy »Csúcson az idegenellenesség Magyarországon« azzal támasztják alá, hogy a Tárki májusi felmérése szerint a megkérdezettek 46 százaléka vélekedett úgy, hogy az országba menedékkérő be ne tehesse a lábát, 45% pedig a mérlegelést tartja irányadónak.

Egészséges, józan gondolkodású ember aligha tekintheti idegenellenesnek azt, aki nem akar saját házában vagy hazájában idegeneket látni. Az idegent szeretjük, otthon. Ellátogatunk hozzá, vendégül is látjuk, de nem költöztetjük otthonukba. »Idegenellenes« az Egyesült Államok, mely felforgatta azoknak az embereknek a közösségi létterét, konszolidált államait, akik most elözönlik Európát.

Ha azt kérdezte volna a Tárki, hogy segítsük-e gazdaságilag ezeket az embereket saját hazájukban maradni, minden bizonnyal egészen más számok jöttek volna ki.

Ami pedig az idegenek befogadásának »növekvő« elutasítását illeti, nem kell ahhoz kormánypropaganda, elég a debreceni randalírozás és a köztereket ellepő színes bőrű tömeg, s a velük járó szemét, ahhoz hogy oda kívánja az ember őket, ahonnan jöttek. Könnyű addig rokonszenvezni más etnikumokkal, amíg az ember nem érzi magát veszélyeztetve általuk…”

Hirdetés