A parvenü papagáj és a kormányhivatal fantomja

Románia valószínűleg egy olyan boom előtt áll, amely csakugyan a keleti régió vezető országává teheti. Hogy mindezt egy olyan kormánnyal érte el, amely az orkánerejű ellenszélben és úgyszólván hetente változó összetételben is három röpke év alatt a legeredményesebbé vált Románia történetében – szinte csoda.
Hirdetés

„Vajon milyen sikerek, rekordok sorjáznának a kormány (és hazajáró lelke) mellett, ha még funkcionális is lenne?! Hát még ha hagyták volna dolgozni! De nem baj, jön a parvenü papagáj „saját kormánya”, és a dolgok megint a szokott medrükbe kerülnek. Kíváncsian várjuk, hogy az RMDSZ-t is sajátjának tekinti-e – és viszont…

Ui.

Tudom, kockáztatom a megvetést, hogy a kormány sikereiről merek írni, miközben ME mankóval és nevetséges pofaszakállban jött haza ottomániából, a krónikus hazugságairól és galád bűntetteiről nem is beszélve.

Különben írásom végére már tegnap délután pontot tettem, mire jött az újabb fészbukás híre: ME visszalép a pártelnöki tisztségéből. Megint egy meglepő húzás! Ha nem tudnánk, hogy a kormánytöbbség kulcsfigurái ordas zsarolások és vádfenyegetések hatása alatt szenvednek és cselekszenek, szinte osztanánk az ellenzéki párt társelnökének gyanúját: újabb diverzióról van szó.”

Hirdetés