Összenő, ami összetartozik?

Legalább mások kudarcából tanulnának az MPP vezetői, mert ha az RMDSZ fütyülésére táncolnak, nemcsak a Néppártot, de saját alakulatukat is halálra ítélik.
Hirdetés

„Nem tudni, milyen ígéretekkel csábította saját oldalukra Bíró Zsoltot Kelemen Hunor, de tény: paktumot kötöttek, a kétes eredmények ellenére is fenntartják azt, míg a Néppárt-vezetővel még tárgyalni sem hajlandóak.

Csakhogy egy a pártvezetők akarata, és egészen másképpen látszanak a dolgok helyi szinten, ahol kevesebb az érdek, és több a józan ész. Beindult a folyamat, kedden Székelyudvarhelyen, szerdán Sepsiszentgyörgyön született együttműködési megállapodás az MPP és EMNP között, és borítékolható, a sor folytatódik. Az RMDSZ bizonyára mindent megtesz majd, hogy akadályozza – ennek jelei már tetten érhetőek –, sikere attól függ, Bíró Zsolték számára a tagság akarata, választóik elvárása lesz fontos, vagy engednek az újra és újra felcsendülő szirénének csábításának. Pedig jó lenne megfontolniuk, hogyan jártak 2009-ben Tőkésék, mikor besétáltak a szövetség csapdájába: az EP-mandátumot megkapták ugyan, de semmilyen más fontos kitétel nem teljesült. A néppártosok ma azt mondják: nem érte meg.

Legalább mások kudarcából tanulnának az MPP vezetői, mert ha az RMDSZ fütyülésére táncolnak, nemcsak a Néppártot, de saját alakulatukat is halálra ítélik. Oda lesz a választás szabadsága, a pluralizmus reménye, az erdélyi magyarság pedig itt marad az egyetlen és örök RMDSZ-szel.”

Hirdetés