Mindennapi politizálás

Tények igazolják, hogy az RMDSZ akkor ért el sikereket, amikor nem volt kormányon, mert akkor tudta a magyarság érdekeit úgy képviselni, hogy nem kötötte semmilyen egyezmény.
Hirdetés

„Szatmárnémetiben jelenleg a leggyakoribb beszédtéma az, hogy érdemes vagy sem magyar alpolgármestert bevinni a városvezetésbe, és ha igen, akkor ki legyen az. Hivatalosan még nem kérdezték meg a lakosságot, de a közösségi- és internetes oldalakon olvasható hozzászólásokból az tűnik ki, hogy a többség nem látja értelmét, hogy erre a rövid időre, választási kampányidőszakban valaki csak azért legyen ott, hogy a kormánypártok érdekeit kiszolgálja.

Tények igazolják, hogy az RMDSZ akkor ért el sikereket, amikor nem volt kormányon, mert akkor tudta a magyarság érdekeit úgy képviselni, hogy nem kötötte semmilyen egyezmény. Az önkormányzati szerep teljesen más, de itt is csak olyan tisztségeket kell és szabad betölteni, melyeknél biztosítottak a jogkörök is. Ezeket a tisztségeket csak olyan személyek tölthetnék be, akik képesek a vállalt feladat elvégzésére. Olyan személyek, akik már bizonyítottak, rendelkeznek a szükséges szellemi és erkölcsi képességekkel, nem befolyásolhatók, nem irányíthatók, nem megalkuvók…”

Hirdetés