Bomló kormány?

Liviu Dragnea a Ponta-csapat második embere volt, Victor Ponta igazi kebelbarátja, s ha most miniszterként nem is szolgálja többé főnökét, azért feltétel nélküli híve maradhat, a szociáldemokraták egyik alapembere, akire mindenben, mindenkor és bárhogyan lehet számítani mint pártkatonára.
Hirdetés

„A semmiből jött fel a párt második emberének, a kormány oszlopos tagjának, na, nem éppen a semmiből, hanem Teleorman megyéből, ahol megyevezetőként, prefektusként nem csinált semmit, de a hatalom felső köreibe jutva hamarosan bebizonyította, hogy azért ért ő egyhez és máshoz, főleg a választási csalások megszervezéséhez.

Pedig 2012-ben nem is igazi választások voltak, csupán népszavazás Băsescu elnök elcsapatásáról, de az sem jött össze. De Dragnea megmutatta oroszlánkarmait, soha nem létezett szavazókkal próbálta kihozni az elcsapáshoz szükséges többséget, ami azért megdobogtatta Európa szívét, és nem maradt közönyös, inkább alaposan felháborodott: így azért nem lehet. A többség, minden durva csalás ellenére, minden referendum-expedíció dacára sem jött össze, s hogy így történt, azzal jobb lett volna hallgatni, mint hónapokig hergelni a népet, hogy: »mi voltunk többen«. De nem elegen, s többséget még nálunk is nehéz legyártani, hát még csupa csalásból.

Jobb helyen, ha ez kiderül, kemény büntetésekre lehet számítani, Dragnea elhúzódott pereskedése egyesztendős felfüggesztett börtönnel járt. Ami tényleg nem sok, de ha megvakargatnák egész ténykedését, biztosan akadna ott bőven más is.”

Hirdetés