Román mérce

A románoknak nem lenne szabad a moldovaiak szemére vetni olyasmit, amit ők elkövetnek a magyarokkal szemben. Vagyis szabad, csak a kettős mérce nem válik a becsületükre.
Hirdetés

„Romániának egyrészt be kell látnia, hogy a többek között Traian Băsescu volt államfő által hangoztatott »két ország, egy nemzet« tézise ellenére a Prut túloldalán nemigen akad fogadókészség az unióra. A hétvégén néhány ezren utcai tüntetés keretében követelték ugyan a két ország egyesülését, erre azonban a román és a moldovai lakosság többsége nemhogy esélyt nem lát, de nem is támogatja. A román diplomácia számára ugyanakkor egyéb is intő jelként szolgálhatna.

Történetesen az, hogy miközben kifogást emel a véleménynyilvánításon túlmenően demonstrációkat is szervező aktivista nemkívánatossá nyilvánítása ellen, más esetekben teljesen természetesnek tartotta, hogy magyarországi politikusokat tiltsanak ki Romániából, amiért kifejezték a székelyföldi autonómia iránti támogatásukat.

Elvégre a románoknak nem lenne szabad a moldovaiak szemére vetni olyasmit, amit ők elkövetnek a magyarokkal szemben. Vagyis szabad, csak a kettős mérce nem válik a becsületükre.”

Hirdetés