Băsescu kutyaszorítóban?

Az Antena3-at, kis lemaradással a România TV követi, de nacionalizmusban fölül is múlja. Az egykor „szent öregnek” mondott újságírók teljesen elvesztették a fejüket, s ha nem lenne Sabin Gherman, Gușă s C. T. Popescu, azt kellene mondanom, hogy ilyen ez az egész bagázs, még az általam egykor nagyra tartott Ion Cristoiut is idetéve.
Hirdetés

„Én azt értem, hogy Băsescu nem ártatlan, mint a könnycsepp, de az mégis példátlan, hogy Romániában egy teljes tévécsatornát működtet valaki egy volt elnök tönkretételére, s mint mondtam már, jobbára életszerűtlen vádakkal. Ez nagyon Dan Voiculescu műve, de köze lehet hozzája például a hivatalban levő kormányfőnek, Victor Pontának, s ugyanvalóst Laura Georgescu konyhatündérnek, aki a CNA félanalfabéta gyöngye és elnöke, nyilvánvalóan Victor Ponta embere, feltétlen kiszolgálója. S ott vannak még Gâdeáék, az okoskodók.

De ez csak az Antena3. Van még bőven, s elég, ha az elektronikus médiákra gondolunk, hiszen a tévécsatornák ma a zászlóvivők a véleményformálásban. Az Antena3-at, kis lemaradással a România TV követi, de nacionalizmusban fölül is múlja. Az egykor »szent öregnek« mondott újságírók teljesen elvesztették a fejüket, s ha nem lenne Sabin Gherman, Gușă s C. T. Popescu, azt kellene mondanom, hogy ilyen ez az egész bagázs, még az általam egykor nagyra tartott Ion Cristoiut is idetéve.

Rövid a memóriánk. De nem rövid, ha Băsescu vélhetően valódi bűneiről van szó, a Haysammal való gyanús kebelbarátságáról, s a körülményesen megszervezett »újságírórablásról«, akik már alig várták, hogy végre őket is elrabolják egy kicsit, Băsescu mesternek pedig óriási népszerűséget hozzon a »visszaszerzésük.« Hát ez igazi bűn, mert súlyos hazudozás, ferdítés és átlátszó műbalhé volt.”

Hirdetés