Félszázezer frizurára?

Úgy látszik, ha valaki bejut a parlamentbe, minden emberség kihal belőle.
Hirdetés

„A honatyák mostanában megint szégyentelenül magas nyugdíjakat próbálnak megszavazni maguknak, miközben az ország lakosságának több mint a fele szegénységben él.
De még el sem csitult ez a botrány, a hét végén már megint akadt kommentálni való mind a sajtó számára, mind a közösségi oldalakon: a hírek úgy szóltak, hogy
»nagy a bánat a Nemzeti Liberális Pártban«, ugyanis miután – minden korábbi tiltakozás dacára – nagyon sokan közülük aláírták a képviselők és szenátorok nyugdíjemeléséről szóló törvénytervezetet, egyesek azt mondják, még ez sem elég. Hiszen hiába biztosítják be magukat öregkorukra, ha a jelenlegi képviselői, illetve szenátori juttatásukból nem tudnak megélni (!!!).

A »panasztevő« egy liberális szenátor (asszony), aki azt állítja, hogy a szenátori fizetése olyan kevés, hogy fodrászra sem telik belőle. És ahhoz, hogy megőrizze a látszatot, reprezentálni tudjon, a férjétől kénytelen kérni. Illetve, szerencséje van a szüleivel, akik szintén szponzorálják.

Nem tudni, milyen fodrászhoz jár, de a »honanya« jövedelme a legutóbbi pénzügyi évben 60.000 lej volt, azaz közel ötezer lej havonta, a férje pedig, aki bírósági végrehajtó, közel 98.000 lejt keresett. Ha ennyi nem elég fodrászra, akkor máshol lehet a baj! (…)

Úgy látszik, ha valaki bejut a parlamentbe, minden emberség kihal belőle. Mit várhatnak a választók egy olyan szenátortól, akinek frizurára sem elég évi 60 ezer lej? Ennyit a politikusok empátiájáról. Erre azt mondta valaki: élne egy évig az én nyugdíjamból!”

Hirdetés