Megújuló politizálás

Kelemen Hunor belátta, hogy az elmúlt négy év során kormányoztak a PD-L-vel és a PSD-vel is, de egyik oldalon sem értek el a magyar közösség számára fontos eredményeket.
Hirdetés

„Megújulást ígér az RMDSZ, megújulni nehéz, de nem lehetetlen. Az RMDSZ-nek túl sok olyan Saulja halad most a damaszkuszi úton, akiknek nem érdekük a pálfordulás, nem érdekük a megújulás, az újratervezés, mert az karrierjük végét jelentené. Hiányosság viszont az, hogy a kongresszuson senkit nem ért személyes bírálat. Ha mindenki mindent jól végzett, akkor miért van szükség a megújulásra? Érdekvédelmi szervezetünk talál majd okot és magyarázatot, hogy miért vállal kormányzati szerepet a Nemzeti Liberális Párttal. Lesznek majd megvalósíthatatlan ígéretek, és kevés szó fog esni arról, hogy a kormányszerep milyen lemondásokkal jár.

Már rég fel kellett volna ismerni, hogy a magyarságot az erős önkormányzatok tudják segíteni, nem pedig a hatalomnak kiszolgáltatott tisztviselők. Az RMDSZ mégis inkább több községben alpolgármesteri székekről mondott le, hogy jelentéktelen intézmények székeibe ültesse az embereit. Az emberközeli, emberközpontú politizálás hangzatos szlogen, azonban ha a Szövetség komolyan veszi saját meghirdetett célját, akkor igen jelentős mértékű változtatást kell végrehajtson a saját hozzáállásán.”

Hirdetés