Ébresztő fütty

A szégyenérzettel viaskodók mélyen elítélik a füttyszót, és úgy állítják be a történteket, mintha ez nem egy politikus, pártvezető, hanem a nemzeti ünnep szellemisége ellen irányult volna.
Hirdetés

„Pedig »csupán« annyi történt, hogy újabb jókora repedés keletkezett annak az üvegburának a falán, amelyben a magukat még mindig érinthetetlennek, mindentudónak vélő politikusaink másra nemigen hallgatva építgetik jövőnk makettvilágát – az elégedetlenség, csalódottság feszítőereje pedig immár az ünnepi díszletre sincs tekintettel.

Ezt az egyértelmű jelzést pedig nem megsértődve kellene tudomásul venni. Sajnos a futballhasonlatokat pejoratív értelemben használó képviselőink minden bizonnyal nem igazán értenek a sporthoz, és nem tudják, hogy a csapatuk mellett a végsőkig kitartó szurkolók is kifütyülik néha kedvenceiket – a világ legjobbjaival is megtörténik.

A hullámvölgyben lévő együttes játékosai pedig jól tudják, hogy ha füttykoncert közepette ébresztőt kiáltanak nekik, akkor félre kell tenniük sztárallűrjeiket, és sértődés helyett megkétszerezett erővel kell bebizonyítaniuk, hogy mindent megtesznek csapatuk, a mögöttük álló közösség sikeréért.”

Hirdetés