Plusz harminchárom

Amikor valami nem megy mifelénk – ez is eredeti demokráciánkhoz tartozik –, új pártok, szervezetek, mozgalmak, miegyebek jelennek meg. S mivel nálunk a korrupcióellenes ügyészségen kívül szinte semmi sem működik, a legismertebb politikusok nagy része már sittre került vagy jó úton halad arrafelé, igazán nagy szükség van újabb és újabb „mozgalmárokra”.
Hirdetés

„Ennek a logikának az alapján »ajánl« az egyik fővárosi szatirikus lap harminchárom új pártnevet, amelyek »segítségével«  kampányolhatnának a hiteltelenné vált politikusok. Nem újdonság, láttunk már ilyent, legutóbb a tavalyi elnökválasztási kampányban.

Visszatérve az említett gúnylapra, azt mondták, ők jönnek a nevekkel, a politikusoknak majd csak »jól« kell hazudniuk. Érdekesnél érdekesebb elnevezéseket találtak ki, amelyek amúgy nagyon is jellemzőek a kampányszövegekre, de helyszűke miatt csupán néhányat említenénk az érdekesebbek közül. Például  Jó és Korrekt Párt, Tökéletes Mozgalom,  Zsebdagasztó Mozgalom,  Valahogy Nekünk is Hatalomra Kell kerülnünk, a K…va  Anyjukba  Mozgalom, Népi Mozgalom Egyik Párttól a Másikig, Caritas Mozgalom, Kérünk, Szavazzatok Ránk, mert Jó Fiúk Vagyunk Párt, Szavazzatok Most, Vedret és Pixet Később Kaptok Párt, Mi is az Elején Vagyunk Párt, Ide Üsd a Pecsétet, Mama, az Iliescu Emberei Vagyunk Párt, Szavazz Ránk Szerencsétlen, Nem Pénzt Kérünk Tőled Párt, a  Legkisebb Rossz Párt, Párt, amelyre a Szép és Okos Emberek Szavaznak vagy Ide Üsd a Pecsétet, ha Még Látni Akarod a Trónbitorlókat és Szulejmánt Párt. (…)

Ha netán »megszívlelik« valakik az említett „ajánlatot”, nagyon vicces lesz a  következő kampány.  Legalábbis  a politikai retorika terén, mert a választások költségeit megint csak a mi zsebünkből veszik ki. Ami már nem annyira vicces.”

Hirdetés