10 Bálint-napi szokás, amiről fogadjunk, hogy nem hallottál!

Bálint-napi malackodások csokra. Sok szeretettel!
Hirdetés

1. Gyergyóalfalu: A férfi megkerget egy Valentin nevű oláhot. Ha nem éri utol, elhagyja a babája. Ha utoléri, nem hagyja el a babája. Ha meg is késeli, három autonóm székely gyereket szül neki.

2. Vasláb (Voslobény): A férfi megkerget egy Bálint nevű bozgort. Ha nem éri utol, elhagyja a babája. Ha utoléri, nem hagyja el a babája. Ha meg is késeli, három nagyromán gyereket szül neki.

3. Szatmár: Az ortodox pópák romlott tojással, zöldséggel, gyümölccsel dobálják meg a nyilvános helyeken csókolózó párokat, mivel hitük szerint a Bálint-nap a Sátán ünnepe. Ha a párocska ioi-jal reagál a dobásra, alamizsnát követelnek tőlük. Ha jajjal, egy követ is odavetnek.

4. Kolozsvár: A multikulturalizmus jegyében Emil Boc polgámester elkíséri a szerelmeseket babájukhoz. Elmondja három nyelven: „Te jubeszk! Seretlec! Ikk libe dikk!” Aztán három nyelvvel megcsókolja a leányt. Vagy fiút.

5. Caracal: A város szerelmes ifjai versenyre kelnek egymással. Aki a legértékesebb tárgyat tudja ellopni a szerelmének, a nap végén elnyeri a hősszerelmes címet, és 10 évig munkanélküli segélyt kap, ha dolgozik, ha nem.

6. Jilava: Idén először fordul elő, hogy a börtön szerelmesei szőke parókákat ajándékoznak egymásnak, remélve, hogy ecsetet, festéket, tükröt, sminkkészletet és síkosítót kapnak őrzőiktől.

Hirdetés

7. Bukarest: A kormány rendkívüli és szigorúan titkos Bálint-napi ülésén a miniszterek Seychelles-szigeti bankszámlákat ajándékoznak egymásnak, ahova el lehet suvasztani az elsikkasztott eurómilliókat, hátha nem akad nyomukra a DNA.

8. Marosvásárhely: A polgármester és tanácsosai óvszert ajándékoznak az utcákon sétáló szerelmeseknek. A magyar párok ép, a románok lyukas óvszert kapnak. Ha minden jól megy, a vásárhelyi magyar közösség számaránya hamarosan eléri a 19%-os álomhatárt.

9. Sepsiszentgyörgy: a polgármesteri hivatal egy Hummer terepjárót ajándékoz annak a sepsiszentgyörgyi illetőségű  szerelmespárnak, amelyik NEM kultúrával foglalkozik. 20 éve senki se jelentkezett a díj átvételére.

10. Csíkszereda: Markó Béla bejelentette, hogy jövőre, pontban Bálint-napkor megjelenik A rózsaszín egyetlen árnyalata című, szerelmeseknek szóló szonettkoszorú-kötete. A könyvnek ostor formája lesz, olvasásra és fenekelésre egyaránt használható. Az 50 kötetesre tervezett könyvsorozat minden szexshopban kapható lesz.

Hirdetés