Vizsgázik az igazságszolgáltatás

Az Európai Unió is vizsgázik, mert ha a román bírák megengedhetik maguknak, hogy megalapozatlanul ítéljenek el magas rangú politikusokat, akkor az unió igazságszolgáltatásával is bajok vannak.
Hirdetés

„Sokan azt mondják, mindaz, ami történik, csak szemfényvesztés. Egyesek szerint azért van szükség a meghurcoltatásokra, mert újabb hatalomváltás időszakát éljük, és kellenek a székek a most felemelkedők számára. Mások úgy vélekednek, hogy Romániának bizonyítania kell, mert a schengeni csatlakozásnak a korrupció felszámolása az egyik fő feltétele. Ilyen formában az Európai Unió is vizsgázik, mert ha a román bírák megengedhetik maguknak, hogy megalapozatlanul ítéljenek el magas rangú politikusokat, akkor az unió igazságszolgáltatásával is bajok vannak. Ebben az esetben a kisemberekkel bármit megtehetnek, esélyük sincs arra, hogy megvédjék magukat.

Ha most végeznénk egy közvélemény-kutatást abban a témában, hogy ki hisz az igazságszolgáltatásban, nagyon a »nem« felé billenne a mérleg nyelve. Az elmúlt huszonöt év alatt nagyon sokan annyira biztosak voltak pártjuk vagy érdekeltségi körük védőhálójában, hogy már-már nyíltan vágtak zsebre közpénzeket, EU-s támogatásokat és mindent, amit lehetett. Elborzadnánk, ha beleláthatnánk egyik-másik község vagy város költségvetésébe, megyei szinten mindez sokkal meglepőbb lenne.”

Hirdetés