Kolozsvár, a rakenroll európai fővárosa

Lesz itt zaj! Csak bízni kell!
Hirdetés

Olvasom, a Transylvania Trust szereti David Gilmour és a Pink Floyd zenéjét. Hát ez remek. Én más zenéket szeretek, viszont tisztelem mások más zenék iránti vonzalmát. Ám úgy tűnik, a Trust tettekre váltotta a zeneszeretetből származó pozitív energiákat. Felhívták David Gilmourt, és megkérdezték, volna-e kedve dalra fakadni a bonchidai Bánffy-kastélyban. És a szeretet szeretetet szül. David Gilmour azt mondta a Trustnak: volna. A Trust meg továbbmondta nekünk: volna. És arra kért, támogassuk az ügyet. Hasonló helyzetekben az amerikaiak így kiáltanak: In God we trust! Kiáltsuk mi is: In Trust we trust! Támogatjuk az ügyet, kedves Trust. A pompeii koncert után legyen bonchidai is, naná!

De mást is olvasok. A globális „rakenroll” egyetlen fogorvos-sztárja, Dr. Alban is dalra fakad a Kincses Városban. Ám ez nem csak amolyan óhaj, amit trösztösen támogatni kell. Ez, kérem tisztelettel, faktum. És nem ám valamikor a ködös jövőben lesz. Dehogy! Most, la, február havában. Azt ugyan nem tudni, pontosan mikor és hol lesz a koncert, de hogy lesz, az tuti százas, mert a szervezők (nem a Trust, valaki más) már alá is írták a szerződést a Mikrofondoktorral.

Ennyi jó hír olvastán én is nekibuzdultam. Hát nekem nincsenek kedvenceim? De vannak! Hát nincs nekem szám? De van! Hát nem tudom felhívni őket? De igen! Kaptam magam, és összedobtam egy Skype konferenciát. A virtuális tér másik oldalán a következő úriemberek ültek: Angus Young (AC/DC), Lemmy Kilmister (Motörhead), James Hatfield (Metallica), Mick Jagger (Rolling Stones), Alice Cooper, Ozzy Osbourne és Dr. Flash alias Barcs Miklós. Bevallom, kicsit fagyos volt a hangulat, tekintettel a késői órára és arra, hogy az illető uraknak gőzük nem volt, ki a fene vagyok én, és mi a fenét akarok tőlük. Ám első mondatommal hangulatot robbantottam: Ide figyeljetek, fiúk. Ekkora szemétdombon még nem koncerteztetek! Ettől a perctől kezdve minden szem úgy csüngött rajtam, mint gyümölcs a fán. Sőt, váratlanul megszólalt a Skype-csengő. Nem hittünk a szemünknek. Freddy Mercury volt az. Mit bámultok? Egy ilyet én se hagyok ki. Írjátok fel a Queent is.

Örömmel tudatom tehát, hogy valamikor, nyilván a közeli és közös jövőben, monster koncertsorozat helyszíne lesz Kolozsvár. További információkkal jelentkezem, amint lesznek. Ja, a név már megvan: No Sleep ‘Til Patarét!

Hirdetés