Bankószagú álomgyár

Mintegy hétmillió ember álomgyárává kezd hasonlítani a jövő évi román költségvetés.
Hirdetés

„Körülbelül ennyire tehető azoknak a száma, akiknek jövőre több pénzt ígértek ebből a feneketlennek tűnő zsákból, mindeközben a 2015-ös állambüdzsének egyelőre még munkaváltozata sincs. Ezt a kijelentést bizton elhihetjük a hollywoodi tájakról importált főállamkasszás hölgynek.

Tegnapi hír szerint már az oktatási szakszervezeteknek is beígérte a kormány a jövő évi béremelést, az új tanügyi törvény és az oktatóknak szóló korkedvezményes nyugdíjazási ígéret már csak hab volt a tortán. Így már gyakorlatilag egyetlen, az államkasszából valamilyen bevételben részesülő társadalmi csoport sem maradt bankószagú kampánylufi nélkül, mert hogy ezekből a pénzekből majd ki mit fog látni az új év hajnalán, az erősen ködös.

Legalább a minimális szavahihetőség kedvéért kellett volna egy költségvetés-tervezetet készíteni, ha már semmilyen illetékes szerv közeli érdeklődését nem keltette fel, hogy a kormány törvényt sért azáltal, hogy ezt október közepéig nem terjesztette a parlament elé. De ha így nyíltan beismeri a pénzügyek főilletékese, hogy márpedig egy fránya vázlat sincs a fiókban, az magyarul azt jelenti, hogy a kormánynak fogalma sincs, miből fogja ezt az euróban is sokmilliárdos ígérethalmazt fedezni.”

Hirdetés