Szavazzunk, hogy elváljék a tüdő a májtól!

Számtalanszor leírtuk, kampány lévén most újra megtesszük: az erdélyi magyar politikai erők közötti választóvonal az autonómiához való viszonyulás mentén húzható meg, annak mentén oszthatók radikálisokra és mérsékeltekre, az elvi és kijárásos politizálás híveire, autonomistákra és kollaboránsokra.
Hirdetés

„Sokatmondó, hogy Kelemen Hunor mereven elzárkózott a Szilágyi Zsolttal folytatandó nyílt vitától. Az nem érv, hogy autonómia-ügyben az RMDSZ-nek nem a Néppárttal, hanem a román többséggel van, lenne vitája. Merthát bizony sok mindenben eltér egymástól a két tábor autonómia-koncepciója. Tehát azokat nagyon gyorsan össze kellene fésülniük. Az pedig vita nélkül nem megy. Érthetetlen, hogyan képzeli el az RMDSZ, hogy »új szövetséget köt az erdélyi magyarsággal«, ha annak az EMNP, és Szilágyi Zsolt által képviselt részével mégcsak vitázni sem hajlandó.

Összegezve: vasárnap nem két személy, Kelemen Hunor és Szilágyi Zsolt között kell választanunk, hanem az autonómiához való viszonyulás módja mentén egymástól elkülönülő két mentalitás, két politikai harcmodor között. Ha pedig más haszna nem lesz az idei államelnök-választásoknak, mint a két erdélyi magyar politikai tábor közötti erőviszony tisztázása, már az is elegendő érv a voksoláson való részvétel mellett.”
 

Hirdetés