Nem csiga, rák

Csak az a kérdés, hogy ha kampányban be mertek vállalni egy ennyire negatív bejelentést, mit is terveznek valójában?
Hirdetés

„Erdélyben lassan minden távon kétszer annyi ideig tart az utazás, mint a kilencvenes években, s miközben egyre több országban tehetünk meg három óra alatt közel ezer kilométernyi távot, addig a Nagyvárad és Csíkszereda közötti 440 kilométer átlagosan 8 és fél órát rabol el az életünkbõl. Természetesen mindez olyan áron, hogy két személynek már megéri inkább autóval utazni. Még autópályák nélkül is.

A közlekedési minisztérium által nyilvános vitára bocsátott, Erdély számára semmi jót nem ígérõ hosszú távú infrastrukturális fejlesztési tervvel (master plan) szinte egy idõben érkezett a bejelentés Kínából, hogy növelik a vasútépítésre szánt idei keretösszeget, ami pedig 7000 kilométernyi sínpálya kiépítésére és 64 új projekt beindítására elegendõ, és az sem kizárt, hogy az év végéig még bõvül a keret. Mert õk tudják, mit akarnak.

Nekik például sikerült elérniük, hogy 1997 és 2007 között felére csökkent a menetidõ, és évrõl évre több szakaszon érik el a vonatok a 350 km/órás sebességet.

Nálunk ilyen merészet még álmodni sem mernek. Már csak az a kérdés, hogy ha kampányban be mertek vállalni egy ennyire negatív bejelentést, mit is terveznek valójában?”

Hirdetés