Örök ellenzék

Komcsinak mégsem nevezhetem magunkat önismereti megfontolásokból, mert az a Biszkubélák nemzedéke, már viccből sem neveznek így embereket, pártokat.
Hirdetés

„Belenyugodtam, hogy csak erről az oldalról lehet kártékony politikát folytatni, köztörvényes módon lopni, államadósságot növelni, oktatást és egészségügyet rombolni.

Nemhogy a jószándék meg a szakértelem hiányzik belőlünk, egyszerűen magyarságkérdés a helyzet: ráront-e valaki a nemzetére, vagy minden mozdulatával és lélegzetvételével a haza szent ügyét szolgálja. (Bocsánat: Haza) Keresztény-e vagy internacionalista? Az összes többi bolsevista trükk, lejárt lemez, marakodás a szavazatok elenyésző maradékán.

Hazudni is csak ezen a térfélen szokás (reggel, délben meg éjjel), amazon mindenki vallásos, a kisebbségpolitikát igencsak elszúrtuk Gyurcsánnyal az élen, és nem sikerült lemosni a sztálinista eredet-bélyeget.

Látszólag minden folytatódik ott, ahol a választás előtt voltunk: a vesztesek újratervezik a reményt, a győztesek még fényesítik kicsit magukat, az értelmesebb közönség már kiszállt Csömör-alsón. Kitántorog, vagy hol lehet altiszt, azt kutatja.

A posztkommunista elit egyik fele legyőzte a másikat. Váltogatni a pártokat nincs értelme, ez tapasztalat, mindig rosszabbak jönnek. Valószínűleg az elkötelezett nemzeti politika és/vagy retorika a siker kulcsa, ami nehezen megy egy baloldalinak vagy liberálisnak.
Van-e élet a halál után?”
 

Hirdetés