Hideg zuhany

Ekkora hideg zuhany talán a rendszerváltás óta nem ért magyarországi szociáldemokrata szavazót, úgy tűnik, a magyar baloldal számára eljött a vég.
Hirdetés
„Az idei országgyűlési és európai parlamenti megmérettetésen elszenvedett letaglózó vereség ellenére folyamatosan széthúzó, egymás lejáratásával foglalatoskodó alakulatok augusztus elején, hosszas civódás után bejelentették, hogy a nagypolitikában teljesen járatlan Falus Ferencet közösen indítják Budapest főpolgármesteri posztjáért.
 
A döntés már akkor a borítékolható kudarc kategóriájába tartozott, az azóta eltelt időszakban pedig bebizonyosodott, hogy a volt tisztifőorvos teljesen alkalmatlan a feladatra, gyakorlatilag az anyaország egyetlen nagyközségének elöljárói székét nem lenne képes elhódítani. Konkrét programja, elképzelése – azonkívül, hogy le akarja győzni az újrázásra készülő Tarlós Istvánt – azóta sincs, a nagyközönség számára mindössze két megnyilvánulása nyomán vált emlékezetessé, de azokban sincs köszönet.
 
De ez még semmi. Falus hétfőn, a helyhatósági választás előtt 12 nappal bejelentette visszalépését, a baloldali pártok egy része pedig Bokros Lajos támogatására szólította híveit.
 
Ide jutott tehát a magyar baloldal: képtelen csatasorba állítani Budapesten egy komolyan vehető, kompetens főpolgármester-jelöltet, ehelyett beáll a megszorító intézkedéseiről elhíresült volt pénzügyminiszter mögé, aki ráadásul ma is jobboldali politikusként határozza meg magát.
 

Ekkora hideg zuhany talán a rendszerváltás óta nem ért magyarországi szociáldemokrata szavazót, úgy tűnik, a magyar baloldal számára eljött a vég. Ilyen körülmények közepette a kormánypártok akkor is megnyernék az őszi önkormányzati választást, ha végigaludnák a kampányt.” 

Hirdetés