Növekmény

Elmondhatjuk, hogy sikertörténet zajlik, országegyesítés, népességpolitika, hazatalálás. És, ahogy a magyarigazolványt korábban, ezt a magyar állampolgárságot is beárazta az alvilág. Mert – tagadhatatlan – értéke van.
Hirdetés

Végül 2010-től végre magyar kormánya van az országnak, állampolgárságot kaptak az elszakított országrészekben élők, sőt választójogot is, amivel meghálálhatták mindezt a sok jót. A külhoniak örültek is, ahogy kell, bár nem egészen ugyanúgy a különböző országokban. Kárpátalján és a Vajdaságban hamar megértették, hogy a magyar állampolgárság egyben EU-s is, szabad mozgással és munkavállalási lehetőségekkel, Romániában pedig a Schengeni csatlakozásig jelent plusz jogokat a kettős állampolgároknak. Azon túl, hogy magyarok vagyunk.

A határon kívül élő magyarok éltek a lehetőséggel, sőt a fentírt három területen, ahol a magyarság-érzésen felül gyakorlati haszonnal is kecsegtetett a magyar állampolgárság, sokan, korábban asszimilálódottak, fölfedezték az ősök között a dédit, aki magyar volt, és folyamodtak az állampolgárságért. A Nemzeti Együttműködés Rendszere pedig eleve olyan szabályokhoz kötötte az állampolgárság megszerzését, amelyek gyorsítják az eljárást, és nem állítják megalázó procedúrák elé a folyamodókat.

Elmondhatjuk, hogy sikertörténet zajlik, országegyesítés, népességpolitika, hazatalálás. És, ahogy a magyarigazolványt korábban, ezt a magyar állampolgárságot is beárazta az alvilág. Mert – tagadhatatlan – értéke van.

A fentírt két részbe szakadottság pillanatnyilag úgy jellemezhető, hogy vannak a magyarok és a hazaárulók. Ebben a viszonyrendszerben bármely kérdés, fogalom vagy esemény azonnal és radikálisan kétbites igen-nem választássá egyszerűsödik. Emiatt nem lehet beszélni értelmes érvekkel a rezsicsökkentésről, kül- és belpolitikáról, közoktatásról vagy a szabadságjogokról meg a civilszervezetekről, mert nem vélemény lesz belőle, hanem hazafiság vagy idegenszívűség. Egyre távolodva a liberális mételytől racionalitástól.

És most az alig létező ellenzék meg a balliberális, bolsevista, nyugat által pénzelt sajtó fölfedezi, hogy ebben a rendszerben is vannak megfizethető, korrupt hivatalnokok, és előtalálnak olyan eseteket, amelyekben tényleg magyarul nem tudó ukrán és orosz emberek szereztek állampolgárságot. És riogatnak az ukrán meg a szerb maffia beépülésével.

A minősített hazaárulás esetével állunk szemben, mondja Semjén Zsolt Magyarország miniszterelnök-helyettese, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke. Munkaköre szerint ő a nemzetpolitikáért felelős miniszter.

Hirdetés