Régi lemez

A szociáldemokraták iszonyúan félnek a novemberi megmérettetéstõl, a Klaus Johannis elleni második fordulós párharctól, jelöltjük esetleges vereségétõl.
Hirdetés

„Ha nem így lenne, nem erõszakolták volna ki a választott önkormányzati tisztségviselõk szabad pártváltását lehetõvé tévõ sürgõsségi kormányrendeletet. Amely két hónappal az államfõválasztás elõtt egyértelmûen Ponta malmára hajtja a vizet, hiszen minél több polgármestert, helyi és megyei tanácsost sikerül átcsalogatni a hatalom oldalára, annál több szavazatot lehet begyûjttetni a PSD jelöltje számára az õszi voksoláskor.

A PSD kétségbeesésére utal az a virulens támadás is, amelyet Traian Bãsescu és a jobboldali ellenzék ellen intéztek a Romániának járó uniós biztosi poszt kinevezése kapcsán. Miközben Pontáék azzal vádolják az államfõt és Johannisékat, hogy az ország érdekeit elárulva »megfúrták« Corina Creþu jelölését és egy tekintélyes uniós minisztérium megszerzését, az igazság az, hogy a kormány egyes egyedül magának – és persze Creţu alkalmatlanságának – köszönheti az ezeken a hasábokon már a múlt héten valószínûsített fiaskót.

Ráadásul a miniszterelnök semmit sem tanult pártja és saját hibáiból. Ahelyett, hogy hatékony kormányzás felmutatásával bizonyítaná rátermettségét az államfõi posztra, ugyanazt a Bãsescu-ellenes régi lemezt fújja ismét, amely a korábbi években sem bizonyult slágernek a választók elõtt, ráadásul rendkívül unalmas.”

Hirdetés