Tájkép választás előtt

Aválasztást megelőzően lesz itt még költségvetési átrendezés, kiegészítés, s abból csak az fog kapni, aki jobb meggyőződésre jut – meggyőződése ellenére is. Ha egyáltalán van ebben az országban valamilyen meggyőződés a terméketlen nacionalizmus és a szabadrablás filozófiája mellett.
Hirdetés

„Persze, szabad a vásár – így Liviu Dragnea, a világ alighanem leggerinctelenebb hamiskártyása –, csak az tér át szocinak, aki akar, a disznótor nem kötelező. De nem is eszik, aki nem áll be a zsebrákok csapatába, s ez meggondolandó, hiszen a választást megelőzően lesz itt még költségvetési átrendezés, kiegészítés, s abból csak az fog kapni, aki jobb meggyőződésre jut – meggyőződése ellenére is. Ha egyáltalán van ebben az országban valamilyen meggyőződés a terméketlen nacionalizmus és a szabadrablás filozófiája mellett.

Ennél is »dicsőségesebb« a bejelentés, miszerint Romániában legalább két évig nem emelik a gáz árát, hacsak… hát, igen, ha nem követeli ki az Európai Unió, az IMF, a Világbank! A nyakamat teszem rá, hogy »kikövetelik«, bár soha nem hallottam róla, hogy a nevezett testületeket vezető urak és hölgyek pontosan az energiaárak növelésével akarnának minket nyomorítani, azok csak azt követelik meg, amit mi egyszer már megígértünk.

Szóval, egy-két hónappal a győzedelmesnek ígérkező választás után biztosan megemelik a gáz árát, a nyugdíjasoktól is kamatostól visszaveszik a most »megbocsátott« pénzeket, s végre dűlőre viszik az ország főrablóinak sorsát is, lészen amnesztia és közkegyelem!”

Hirdetés