Balra át!

Haladgatunk az igazi balkáni „demokrácia” felé, melynek – többek között – az a lényege, hogy este lefekszel egyik táborban, reggel pedig a másikban ébredsz.
Hirdetés

„Szóltunk már róla, hogy Liviu Dragnea baloldali al-fővezér az ország összes polgármestereit új keresztvíz alá szeretné tartani, s minden „jóravalót” áttéríteni lehetőleg szocdemnek. Ha ez sikerülne neki, akkor az egész novemberi elnökválasztás csak egy könnyed formaság lenne, mert ki merne ebben a szolgalelkűségre szoktatott országban ellentmondani helyi főnökének, aki biztosan jobban tudja, ki is a nép igazi megváltója. Dragnea mesterben semmiféle gátlás nem működik, s egész elképzelését nagydobra is veri, sőt kormányrendelettel szeretne nyomós nyomatékot adni neki. Hogy ez szemérmetlen lépés lenne az új egypártrendszer felé? Na és? Volt itt már ilyen , s abban is ugyanolyan »boldogan« éltünk, akár ma, a nagy és sajátos demokráciában. A bányabéka ülepe alatt. 

Mi már annak is fölöttébb örvendhetünk, hogy az elnökválasztást megelőző kampányricsajban nem emelik újra a gáz árát például, majd megteszik a győzelem után, de akkor busásan megtetézve az Európában is túl magasnak számító harácsot, s megfejelik még füstadóval is, mert a drága gázt nem égetheted büntetlenül saját konyhádban sem! S teszik ezt majd télvíz idején, mert a víz drágítását már a rekkenő hőségű kánikulában elvégezték. 

Szóval, haladgatunk az igazi balkáni »demokrácia« felé, melynek – többek között – az a lényege, hogy este lefekszel egyik táborban, reggel pedig a másikban ébredsz.”

Hirdetés