Az új többség bűvölete

Ha ezt nézzük, azonnal be kellene tiltani a kampányolást: hiszen nyíltan alkotmánysértésre készülnek, ráadásul a választóikat is szembeköpik a szavazás eredményeinek megváltoztatásával.
Hirdetés

„A választott tisztségviselők átcsábítására a szociáldemokrata párt – kommunista örökségéhez illő módon – törvénnyel függesztené fel a jogállamiságot két hétre. Ezalatt a polgármesterek, alpolgármesterek, tanácstagok eldönthetnék, hogy átállnak-e a pénzt osztogató oldalra, vagy maradnak a szegényebb ellenzékben. Szép tervezet, és micsoda jövőt mutat! Következőként azt is meg lehetne szavaztatni, hogy a korrupciós eljárásokat szüntessék be arra a két hétre, amikor a szociáldemokrata bárók elszámoltatása esedékes, esetleg engedjék el – évente egyszer, határidő előtt – az adófizetést a hatalmon levőknek. Ne feledjük, a diktatúra is törvényesen működött! A Ponta-kormány is törvényesen, a parlamentben megengedett politikai migrációval jutott hatalomra 2012-ben, és ugyanígy szerzett többséget idén tavasszal, a liberálisok kivonulása után. 2006-ban a Tăriceanu-kormány az önkormányzatoknál való köpönyegforgatást megtiltotta, így az SZDP túl sok településen maradt a választói akarat szerinti kisebbségben, ami mélyen sérti érdekeit, és világos egyenlőtlenséget mutat a központi és a helyi potentátok – elvileg egyenrangú polgárok – között.
Ezt úgy is fel lehetne számolni, hogy a parlamentben is megtiltják a pártok közötti jövés-menést, de ez szemlátomást egyik alakulatnak sem érdeke, noha a magát már kormányfőnek érző Liviu Dragnea tervezete nagy felhördülést váltott ki.”

Hirdetés