A lényeg a cirkusz

Legalább akkora botrány kavarodott a tévémogul rács mögé küldéséből, mint amekkora port vert fel az egykori kormányfőt börtönbe juttató ítélet. És nem változott semmi a nap alatt abból a szempontból, hogy azok kiáltanak leszámolást, akiknek rendesen olvad a vaj a fejükön.
Hirdetés

„Mert csalás a szólásszabadsággal a zászlókon utcára vonulni, amikor az egykori besúgó televíziójában napi rendszerességgel fő műsoridőben pellengérezik ki az ügyészeket és az ítészeket. A Iusticia szolgáit ért támadások kapcsán a legfelsőbb bírói tanácsnak volna illetékessége nyilatkozni, amely »véletlenszerűen« épp tegnap jelentette be madárnyelven, hogy elindít egy vizsgálatot az illető tévében zajló dolgok kapcsán, miután a korrupcióellenes főügyész nyilvánosan számon kérte a hallgatását egy interjúban. A televíziók felügyeletéért az adóinkból fizetett audiovizuális tanács pedig, amely adott esetben egy burkolt reklámért vaskos bírságokkal szokott dobálózni, a füle botját sem mozdítja olyan túlkapásokra sem, amikhez képest a másik néppárti tévémogul adóját végül lekapcsolták. A bírói tanácsban és az audiovizuális felügyeletben az a közös, hogy a frissensült elítélt politikai szövetségesei vezetik ezeket. 

De ugyancsak ők vezetik azt a karhatalmat, amely a vasárnap esti demonstráció kapcsán még úgy sem vélt felfedezni semmilyen rendbontást, hogy a tüntetésre az égvilágon senki nem kért engedélyt, cserébe órákon keresztül forgalmi zavart okoztak az elnöki palotát környező utcákon. Ugyanez a karhatalom például a székely szabadság napján azért is tudott büntetni, ha a felvonulók leléptek a járdáról. Hogy ez esetben az igazságszolgáltatás jól működött-e vagy sem, azt ne minősítsük, viszont akik azt állítják, hogy a bírák politikai leszámolást hajtottak végre, azok igen elnézőek a saját irányításuk alatt álló intézmények mulasztásaival.”

Hirdetés