Nyilatkozat

A román kormányfő fesztív nyergestetői látogatása semmivel sem tekinthető többnek és másnak, mint üres szavazatvadász gesztusnak.
Hirdetés

„A marosvásárhelyi orvostudományi egyetem végleges elrománosítási kísérlete, valamint a székely szimbólumok/zászlók ügyében folyamatban lévő hajtóvadászat – hogy egyebet ne említsünk – teljes mértékben hiteltelenné teszik a román kormánykoalíciós partnerek nyergestetői mutatványát, és végső soron arculcsapását jelentik ott elesett hőseink bátor szabadságharcának és áldott emlékének. Kelemen Hunor és elvtársai szégyentelenségét tanúsítja az a körülmény, hogy a román utódkommunista miniszterelnökkel szívélyes módon együttműködnek székely történelmi örökségünk politikai manipulációra való felhasználásában, valamint a magyar- és székelyellenes nacionalista román politika legitimálásában.

Amúgy egészen világosan kitűnik, hogy Victor Ponta frissen államelnökjelöltté ütött miniszterelnök választási kampányának látványos aktusát képezi a nyergestetői fellépés – az elvtelen RMDSZ hathatós támogatásával. Az újabb titkos paktumot sejtető együttes közmegnyilatkozás egyben a miniszterelnök-helyettesi tisztségéről való felemás lemondása miatt meggyengült Kelemen Hunor pártelnök politikai megerősödését is szolgálja.
 
Mindezeket látva és átlátva, kíváncsian várhatjuk, hogy Biró Rozália bukaresti szenátor botcsinálta kulturális miniszterségének a visszautasításával Traian Băsescu államelnök valóban kész lesz-e megmenteni a jobb sorsra érdemes erdélyi magyarság becsületét. Ebben az esetben egyébként a román–magyar érdekazonosság egészen teljes.
 
Igencsak sajnálatos és félrevezető, hogy Biró szenátornő kinevezése »román nyelvtudása« irányába tolódott el. Tudnivaló ugyanis, hogy Nagyvárad volt alpolgármesterét s a bihari etnobiznisz oszlopos tagját távolról sem csupán nyelvi hiányosságai, hanem sokkal inkább a különböző alapítványokhoz – köztük a Mecénáshoz – fűződő politikai és gazdasági korrupciós afférjai, valamint kulturális téren megmutatkozó fogyatékosságai teszik alkalmatlanná a magas kormányzati tisztség betöltésére.”

Hirdetés