Szélesedő frontok

Hivatalosan még meg sem kezdődött az elnöki palota bevételére irányuló hadművelet, a hatalomszerző háború máris átcsapott a közéleti szférából az egyház, és a bírósági tárgyalótermek térfelére is.
Hirdetés
„Az elnöki székbe készülő dolgozatmásoló legnagyobb potenciális ellenjelöltjének nemzetiségi és felekezeti hovatartozását kezdte ki, nem találván egyéb fogást a szebeni városházán egyet s mást már bizonyított vetélytársán. Persze megpróbálta a dolgot egy állítólagos közvélemény-kutatás eredményeibe becsomagolni, amivel az egyetlen gond annyi, hogy az azt készítő cég vezetőjének a hitvesét nemrég nevezték ki egy elég fontos kormányzati pozícióba. De a felmérés érdekességei szóba sem kerültek, hanem ez a fajta mélyütés már a regáti mocsárbirkózók ingerküszöbének is sok volt, gyorsan akkorára csaptak a felháborodás hullámai, hogy még az ortodox egyház is jobbnak látta elhatárolódni az elnökválasztási kampánytól.
 
A néhai ügyész csapatának még a bírósági tárgyalótermekben is lehetnek egyhamar meleg pillanatai, mert a liberális ellenfelek perbe fogták a kormányt az elnökválasztásokat szabályozó törvény módosítása miatt. (…)
 

Abban, úgy tűnik, biztosak lehetünk, hogy a jelöltpalettától függetlenül egy minden eddiginél piszkosabb kampány következik. Erre nemcsak az eddigi jelek vallanak, hanem a hajóhidat elhagyni készülő kapitány tegnapi nyilatkozata is, aki házi tévéjében nyíltan kimondta, hogy mindenkiről kipakol, mert ő már nem érintett ebben a kampányban. És az eddig is világos volt, hogy a tengerésznek jó sugói vannak, úgyhogy cirkuszból bő vetés ígérkezik ezen az őszön.” 

Hirdetés