Elegem van

Én jó jeggyel érettségiztem román nyelvből, két egyetemet végeztem ezen a nyelven. Mindemellett ünnepélyesen bejelentem: egy héttel ezelőttig soha nem hallottam azt a román szót, hogy "biped".
Hirdetés
„Elegem van és felforr a vérem, hogy Traian Basescu elnök (Tőkés Lászlóval összhangban) Bíró Rozáliától félti a román kultúrát. De soha nem hallottam óva inteni, ambícióiban visszább parancsolni édes leányát (EBA), aki nem átallott Európa Parlamenti képviselő lenni úgy, hogy saját anyanyelvét sem beszélte helyesen, vagy Elena Udrea nevű protezsáltját, aki egészen magasra jutott bár szintén nem beszél helyesen… az ANYANYELVÉN (lásd bővebben román tanügyminiszterek és mások nyelvtani hibáiról itt.
 
Elegem van és az RMDSZ Nőszervezetének tagjaként is tiltakozom az ügyben kialakult és fenntartott képmutató, az igazságtalan és megalázó hadjárat ellen.
 
Én jó jeggyel érettségiztem román nyelvből, két egyetemet végeztem ezen a nyelven. Mindemellett ünnepélyesen bejelentem: egy héttel ezelőttig soha nem hallottam azt a román szót, hogy »biped«. És mielőtt bárki felhördülne, kérem nézze végig a Román Tanügy Minisztérium I.-XII. osztályos tankönyveit és mutassa meg bennük, bárhol előfordulni azt a szót, hogy »biped«.. Nem hiszem, hogy Creanga, Eminescu és mások művei mellett, bármely szószedetben rátalál.
 
Nekem a román nyelv, akárcsak Biró Rozáliának, nem anyanyelvem, soha nem is lesz. Ezzel együtt igyekeztem tisztességesen elsajátítani, választékosan, igényesen kifejezni magam. Sok román politikust időnként felülmúlva. Soha nem a »biped«. szó ismeretének a hiányán múlott, hogy hogyan végeztem/értékelték a munkám a közigazgatásban. Nem ettől voltam, vagy nem voltam értelmiségi.
 

És ebben az ügyben az sem mérvadó, hogy Biró Rozália közgazdász (tehát Basescu és elvtársai szerint »Románia jobbat érdemelne«). Mert, ahogy Hajdú Gábor és Cseke Attila, jogászokként és nem orvosként váltak és maradtak a román pártok által is elismert legjobb egészségügyi miniszterek, tisztességgel és elkötelezettséggel végezve a munkájukat, Biró Rozália is ugyanezzel a 15 éve tanúsított közéleti szerepvállalással nyerte el sokak elismerését!” 

Hirdetés