Egy aggódó eurodeputát

Ha egy kormánypárt képviselőjének Orbán Viktor és Kelemen Hunor a legnagyobb gondja, nem az, hogy az ország lakóinak nagy része mélyszegénységben él, akkor az magáért beszél.
Hirdetés

„A képviselő nem mostanában „világosodott meg”, már tavaly szeptemberben, a kezdeményezés elutasításakor figyelmeztetett a  kezdeményezés  „veszélyes következményeire”, amely szerinte „szép szavak mögé rejtve, Orbán Viktor és a magyarországi radikálisok szájíze szerint  akarta átalakítani a kisebbségekre vonatkozó európai politikát”.

Az európai képviselő szerint Kelemen Hunor téved, amikor „a magyar kormány elfogadhatatlan álláspontját támogatja”, ugyanis szerinte ezt az álláspontot elutasította a Velencei Bizottság, de az Európai Bizottság is, előbbi egyenesen azt állította, hogy „az új magyar alkotmány feszültséget kelt Magyarország és a közép-kelet-európai országok között”.  

Az aggódó képviselő szerint az ilyen kezdeményezések arra a hamis vádra épülnek, hogy Románia és más tagországok nem tartják tiszteletben a kisebbségek jogait. 

„Emlékeztetni szeretnék, hogy az ország csatlakozásának pillanatában alaposan felleltározták a koppenhágai feltételek betartását, és Románia a csatlakozás után is tiszteletben tartotta ezeket a kritériumokat, lévén egyike azoknak a tagországoknak, amelyek a legnagyobb előrelépést mutatták ezen a területen” – jelentette ki a képviselő. Szavait igazolandó példának azt hozta fel, hogy az RMDSZ 1996 óta szinte folyamatosan kormányban volt.   

Nos, mostanában, a választások közeledtével egyre gyakoribbak és hangosabbak a hasonló nyilatkozatok. De ha egy kormánypárt képviselőjének Orbán Viktor és Kelemen Hunor a legnagyobb gondja, nem az, hogy az ország lakóinak nagy része mélyszegénységben él, akkor az magáért beszél. No comment.”

Hirdetés