Mi leszel, ha nagy leszel?

Sajnos, politikusaink nem követendő példák, inkább elrettentő példaként állíthatók a tinédzserek elé.
Hirdetés

„Mit lát a mai fiatal? Azt, hogy ebben az országban a tisztességes embereknek nyúlik a nyaka, hogy megszerezze a mindennapi betevő falatot, miközben egyesek, akik eurómilliókat loptak, akikből a kereskedelmi televíziók sztárokat csinálnak, azzal együtt, hogy időnként látványosan bekísérik a korrupcióellenes ügyészségre, „leleplezik”, őrizetbe veszik, sőt akár le is tartóztatják a vakuk villogása közepette, közben mégis úgy élnek ebben a zavaros világban, mint a hal a vízben.
Ezért nem is csodálkoztam, mikor pár nappal ezelőtt egy fiatalember azt mondta, hogy ő tolvaj szeretne lenni, sok pénzt „szerezni”, mint… és itt egy közismert politikus nevét említette. A miért kérdésre a rövid és velős válasz az volt, hogy azért, mert itthon akar maradni Romániában.
Sajnos, politikusaink nem követendő példák, inkább elrettentő példaként állíthatók a tinédzserek elé. Az ország első emberét és családtagjait csalással, korrupciós ügyletekkel vádolják, a kormányfőt plagizálás és bűnpártolás vádja érte, a parlamenti képviselőket a korrupcióval azonosítja az egyszerű ember, de azt is látja, hogy futószalagon mentik egymás bőrét a bűnügyi eljárástól, hiába követtek el bármiféle törvénytelenséget, az „immunitás” megmenti őket az eljárás elindításától, a bűnvádi dossziék évek hosszú során porosodnak valamelyik bírósági vagy számvevőszéki fiókban.”

Hirdetés