Keresztapák csatája

Nem kizárt, hogy ősszel újabb hátraarcot mutat be a magyar érdekképviselet. Csak nehogy, amint megjósoltuk, a kormánykalandnak sírás legyen a vége.
Hirdetés

„A mostani államfő-buktatási kísérlet érdekessége, hogy Victor Ponta miniszterelnök rögtön a szavazás után a Dan Diaconescu fémjelezte populista pártot szövetségkötéssel honorálta. Gyakorlatilag a helyi klientúra állampénzínségét akarja az így létrejövő csatornákon kielégíteni. A közelgő elnökválasztás szempontjából ez vitális kérdés. A kiszikkadt csapoknál ácsorgók könnyen átpártolhatnak a betervezett jobboldali tömörüléshez.

A most még kormánykoalíciót az RMDSZ is könnyen faképnél hagyhatja, mivel az együttműködési megállapodásban rögzített igényeit – a jelképhasználati törvény, a marosvásárhelyi magyar orvos- és gyógyszerészképzés, magyar kormánymegbízott kinevezése – mintha nem akarnák kielégíteni a szocdemek. Nem kizárt, hogy ősszel újabb hátraarcot mutat be a magyar érdekképviselet. Csak nehogy, amint megjósoltuk, a kormánykalandnak sírás legyen a vége.”

Hirdetés