A föld nem ment össze

A földet sok csapás érte és éri, de az tény, hogy nem ment össze. Amit egy tollvonással elvettek, egy másik tollvonással visszaadhattak volna, visszaadhatnának, ha meglenne a szándék.
Hirdetés

 

„Most viszont ott tartunk, hogy azok a személyek, akiknek ősei nagyon megdolgoztak, akár éheztek is a családdal együtt azért, hogy földet szerezzen, most nem kaphatják vissza jussukat, mert nincs szabad földterület. Szatmár megyében több száz hektár földet kellene visszakapjanak a magyar történelmi egyházak, de nem kapják vissza, mert a magyar polgármester arra hivatkozik, hogy nincs föld, de az 1990 után alakult ortodox egyháznak egy szóra kimért minimum öt hektárt.

Hasonló a helyzet az erdőkkel is.

Vannak olyan egyházközségek, amelyek visszakapták az erdőrészüket, fizetnek az erdészeti hivatalnak az erdőmegőrzésért és az erdőgondozásért, de nem termelnek ki fát, mert erdőrészük Natura 2000-es területen van.

A földet sok csapás érte és éri, de az tény, hogy nem ment össze. Amit egy tollvonással elvettek, egy másik tollvonással visszaadhattak volna, visszaadhatnának, ha meglenne a szándék. Ameddig nincs szándék, addig hiába hoznak mindig új törvényeket és kormányrendeleteket, mert azzal csak időt húznak.”

Hirdetés