Ha korpa közé keveredtél…

Ha korpa közé keveredsz, biztosan megesznek a disznók! S ez a bölcsesség, annak tanulsága magát az államelnököt is fenyegeti, hiszen ő is parolázgatott Mondiállal.
Hirdetés

„Csúszópénzekről, lekenyerezésekről, ide-oda tologatott euró-százezrekről (vagy milliókról?) van szó, miknek Bercea Mondial szabadságának visszavásárlását kellett volna szolgálniuk, de inkább eltünedeztek szőrén-szálán, s egy bohózattal is rokonítható maffiaregényt hagytak hátra, melynek főszereplője a „szabadítandó” Bercea Mondial és a „szabadító” Mircea Băsescu.

A többi csak mellékszereplő egyelőre, úgymint a DNA főügyésze, Codruța Kövesi, a fő-fő törvényszék vezetője, Livia Stanciu asszonyság, Bercea Mondial pénzeket mozgósító fia és a pénzeket közvetítő Căpățână mester. Nehéz eligazodni a történetben, ki kinek ki pénzét adta, vette kölcsön, adta vissza, vagy tagadta meg visszaadását, ám a tény marad: az elnök fivére olyan piszkos ügybe keveredett, amiből nehéz lesz kikecmeregni. De nem most keveredett bele, hanem amikor bekomásodott az alvilági bandába, s puszipajtássá és komává lett Bercea Mondial klánvezérrel.

Ha korpa közé keveredsz, biztosan megesznek a disznók! S ez a bölcsesség, annak tanulsága magát az államelnököt is fenyegeti, hiszen ő is parolázgatott Mondiállal, s az elnökasszony, a „prima donna” még egy aranytallért is elfogadott ajándékba a díszes roma gyülekezettől. Még akkor is nehéz kimagyarázkodnia, ha csupán ennyi volt a vétke! 

A politika, bájos természetességgel, rászabadult az ügyre, s Ponta miniszterelnök tapsikolva követeli Băsescu lemondását, ami azért lenne úriemberi gesztus, mert különben felfüggesztik! Jó a forgatókönyv: Tăriceanu beül a cotroceni-i palotába, s az őszi elnökválasztásokig előmelegíti Victor Ponta elnöki székét.”

Hirdetés