Szerteszakadt szabadelvűek

Egy bizonyos, e párt bármely szilánkja nekünk csak árt, mert nem adnának sem nemzetiségi jogokat, sem autonómiát az erdélyi magyarságnak.
Hirdetés

„Mint ilyenkor lenni szokott, a szabadelvűek háza táján nagy a kavarodás. Annak ellenére, hogy az Antonescuval nem egyező Cãlin Popescu Tãriceanut egyelőre elzavarták, nehéz megjósolni, ki lesz a nyertes. A mind gyakrabban Németországba látogató Kluas Johannis, bár lemondott pártalelnöki tisztségéről, még sok meglepetést okozhat. Tãriceanu mellé már lejattolt Szatmárnémeti új polgármestere, Ovidiu Silaghi, de a régi liberálisok közül sokan nem akarnak néppártiak lenni. Folyik tehát az iszapbirkózás.

Az elmúlt negyedszázadban a szabadelvűek többször is darabokra szakadtak, meglehet, megint ez fog történni. Egy bizonyos, e párt bármely szilánkja nekünk csak árt, mert nem adnának sem nemzetiségi jogokat, sem autonómiát az erdélyi magyarságnak. Az Európai Parlamentbe is olyan nagynemzeti hőbörgőt küldtek, mint Norica Nicolai, aki ha magyar szót hall, elönti méreg.”

Hirdetés