Diadalünnep helyett

A szövetség képviselői továbbra is győzelmüket hangsúlyozzák, pedig immár mindenki számára világossá vált: a harmadik mandátum az összefogás elmaradásán bukott el.
Hirdetés

„Az átrendeződés számunkra azért is érdekes, mert remek példája annak, miként lehet lereagálni egy súlyos választási vereséget. Hiszen mind Antonescuék, mind Bla­gá­ék leszerepeltek a május 25-i megmérettetésen – de lám, azonnal léptek, néhány nap múltán pedig már Pontáék legerősebb kihívójának tűnnek. Számíthatunk változásokra a baloldali táborban is, annál is inkább, mert a szociáldemokraták győzelme sem oly meggyőző, az általuk elért eredmény ráadásul igen nehezen javítható.
De ami e nagy forgatagban feltűnő: az RMDSZ háza táján eluralkodó csend. A szövetség képviselői továbbra is győzelmüket hangsúlyozzák, pedig immár mindenki számára világossá vált: a harmadik mandátum az összefogás elmaradásán bukott el. De csak azért sincs önkritika, csak azért sem próbálják felvenni a kapcsolatot politikai vetélytársaikkal, marad a mindent elfedő győzelmi ének. Pedig még egy-két ilyen diadal, és mindannyian elveszünk.”

Hirdetés