Az utolsó 5 százalék

A magyarságnak nem az az érdeke, hogy az RMDSZ sikeres legyen, hanem, hogy az erdélyi magyarság legyen sikeres. Együtt az nem egyenlő az RMDSZ-el, az együtt az azt jelenti, hogy RMDSZ + mindenki más.
Hirdetés
„A hétvégén az RMDSZ újra átlépte a bűvös 5 százalékos küszöböt, ehhez gratulálok. De sajnos nem sok gratulálni való van. Ez az eredmény egy nyomasztó eredmény, ez az eredmény nem elég a boldogsághoz. Nem elég mert, Böjte Csaba és Orbán Viktor is bele kellet álljon a kampányba, nem elég mert gusztustalan félelemkampánnyal kellett mozgósítania az utolsó napon. Még így is 70.000 szavazattal kevesebb lett, mint az előző EP választáson. Akkor összefogás volt, most csak egy választási lehetőség. (…)
 

Egyes hordószónokok kikiáltják árulónak azokat, akik nem szavaztak a Szövetségre, mert hát egy román párt nem képviselheti jobban az erdélyi magyarokat, mint az RMDSZ. Minden magyarnak ugyanarra kell szavazni, mert közös a cél. Hát, kedves barátaink, a magyarságnak nem az az érdeke, hogy az RMDSZ sikeres legyen, hanem, hogy az erdélyi magyarság legyen sikeres. Együtt az nem egyenlő az RMDSZ-el, az együtt az azt jelenti, hogy RMDSZ+mindenki más. Ha ezt a dolgot nem értik meg odaát, akkor megkockáztatják, hogy ez legyen az utolsó választás, ahol a magyar közösség átugorta az 5 százalékot. Az EP választás tétje nem nagy, a helyi parlamenti választás azonban más kérdés. Akkor nem lesz egyedüli induló a tulipán, akkor lesz majd ellenfél és nem olyan gyenge, mint 2012-ben. Az arrogáns érdekvédelmi szövetségből párttá vedlett RMDSZ-nek meg kell fontolni az összefogást, vagy szembe kell néznie a bukással. 25 év időhúzása, 25 hibás politizálása vezetett minket ide. Soha nagyobb összefogásra nem volt szükségünk, soha nem volt nagyobb szükségünk az autonómiára.” 

Hirdetés