Parakampány

A lakosság valóságos adócsökkentésre vágyik, az üzleti világ pedig az idéntől kivetett újabb teher, az oszlopadónak nevezett beruházási sáp elengedésében vagy legalább a módosításában reménykedett.
Hirdetés

„Az útlevélért már nem kell kifizetni a 22 lejes kibocsátási díjat, a cégekkel kapcsolatos adatközlési, tájékoztató, tanácsadási és hozzáférési tarifákról, ilyen-olyan szolgáltatáso­kért kért aprópénzekről is lemondtak. Csip-csup összegekről van szó, amelyek országszinten százezer lejre sem rúgnak. És bár annyi haszon csakugyan van a felületes portörléshez hasonló »takarításban«, hogy eme tíz-húsz lejek lepengetéséért már nem kell sorban állni valahol, a változás olyan keveseket érint, és olyan elenyésző hatású, hogy a kitörő lelkesedés elmaradt. Mert a lakosság valóságos adócsökkentésre vágyik, az üzleti világ pedig az idéntől kivetett újabb teher, az oszlopadónak nevezett beruházási sáp elengedésében vagy legalább a módosításában reménykedett – miután a kormányfő tanácsadója is elismerte: hibáztak vele –, nem ilyen látszatintézkedésekben.
Az EP-választási kedv ösztönzésére szolgáló kampányfogás tehát nem sikerült, a közeledő vasárnap inkább az időjárás miatt foglalkoztatja a politikától egyre ingerültebben elforduló polgárokat.”

Hirdetés