Szakállas vagy gyönyörű nő?

Megbolydult, megbolondult az ország és a világ.
Hirdetés
„Az utóbbi napokban csupa olyan esemény történt, amely arra indíthatná a józan, jóérzésű erdélyi magyar embert, hogy Európára, az európai parlamenti választásra gondolva, felsóhajtson: Mi nem ilyen lovat akartunk! Megbolydult, megbolondult az ország és a világ. (…)
 
Mindez elrettentő is lehetne azok számára, akik töprengenek, szavazzanak vagy sem Európára. Ne legyen az! Mi valóban nem ilyen Európát akartunk, akarunk. De hogy olyan legyen, amilyenre vágyunk, választanunk kell. Aki nem választ, az is választ! A Norica Nicolai féle múltszázadi politikusokat támogatja. A Băsescu-Rogozin féle erőszak politikát és gyűlöletbeszédet promoválja.
 
Pedig azokat kellene saját érdekünkben támogatni, akik – még ha szerintünk keveset is – léptek előre a sokszínű, be- és elfogadó Európa építésének irányában. Akik összefogták az európai kisebbségek képviselőit, felrázták az alvó kisebbségvédelmi szervezetet, s kérik, egyre inkább követelik, hogy az őshonos kisebbségek kérdése ne a tagállamok belügye maradjon, hanem összeurópai megoldás szülessen.
 

A Fidesz-KDNP és az RMDSZ lehet a mérleg nyelve a Néppárt kontra szocialisták ugyancsak komoly pár(t)harcban, olvassuk. A nyertesek mi magyarok is lehetünk, ha részt veszünk, részt vállalunk.” 

Hirdetés