Ingerküszöb

A szavazó nagyérdemű figyelmét távolról sem a fenti hármas, inkább egy bizonyos látványelem kötötte le: a menyasszonynak jól láthatóan töke volt. Eurovízió.
Hirdetés

„Nos, jelen írásnak nem tisztje boncolgatni, hogy az említett adalék mennyit tett hozzá a produkció művészi értékéhez – vagy éppenséggel vett el belőle. Érdekesebb kérdés, hogy ez a – jelek szerint csak látszólag – jelentéktelen színpadi részlet »gyomorforgató nemi jellegű tévedések« címén igencsak telibe találta egyes nemzet- és polgártársaink érzékenységét.

Pedig már-már bedőltünk annak az általános tévhitnek, hogy a liberális fertőn nevelkedett huszonegyedik századi erdmagyar ember ingerküszöbe egyre és egyre magasabb!

 
Vagy mégis?
 
Eszembe jut ugyanis egy másik jelenet, ahol a vizuális elemek talán még ennél is gyomorforgatóbbak. Az odesszai szakszervezetek lángoló székházára gondolok, na meg a bennrekedt félszáz emberre. A következő kép már a felismerhetetlenségig égett arcok, az elszenesedett végtagok nem kevésbé »undorító« látványa.
 
És elképzelem az osztrák szakállas transzvesztita látványán fintorgó erdélyi magyarunkat, amint épp az ukrán válság híreinek monoton képsorait bámulja a képernyőn: »Látod, drágám, így szokott ez lenni, ha ezek nem tudnak békében megférni egymással. De semmi baj,
 
legalább megvan a jogalap Ukrajna szétszakítására,
 
Magyarország visszakapja Kárpátalját, és hátha valami székelyföldi autonómiácska is összejöhetne Putyin jóvoltából. Akkor hát melyik csatornán lesz a telenovella a híradó után?«”

Hirdetés