Fehér köpönyegek és fekete maszkok

A sok kísérletezés, a sok orvosi és politikai műhiba folytán maga a gyógyítás az ország nagy haldoklója, s elég lesz még egy-két miniszteri és egyéb intervenció, hogy végleg kimúljon.
Hirdetés

„Itt van előttünk a Nagy Haldokló, az elromosodott kórházakkal, a menekülő orvosokkal, az egyre reménytelenebb páciensekkel, a korrupcióval, a tolvajlással, a sorozatos műhibákkal, a kifosztott egészségpénztárakkal, a korszerű felszereltség hiányával egyetemben. Néha egészen sokkoló tények hívják fel minderre a figyelmet, máskor csak az a szürke mindennapi élet és valóság.

Ilyen sokk volt például a bukaresti speciális klinikán kipattant botrány, ahol az égéses sérültek kezelése helyett a szolgálatos dívák és cácák mellnagyobbítására, orr- és füligazítására fordították az egészségbiztosító pénzét, de közben a saját zsebeiket is alaposan megtömték a fehér köpönyeges maffiózók. A botrány óriási: fekete maszkos különítményesek, letartóztatások, házkutatások, számlaszámlálások, jajgatás és fogaknak csikorgatása, s ráadásul még a nagy tengeri viharokhoz szokott, azokon edződött államfőnk is igencsak csóválgatja a fejét.”

Hirdetés