NATO-védelem a korrupció ellen

Akkor lesz ám itt tiszta a közélet, ha az amerikai Fókák (azaz a Navy SEALS), a brit SAS, a német GSG 9 és a francia idegenlégió egységei együttesen biztosítják a romániai intézményeket a förtelmes, alattomos korrupció ellen.
Hirdetés

„Bár Románia eddig sem panaszkodhatott arra, hogy alig élt a korrupció az országban, a jelek szerint az most még az eddiginél is durvább, és jobban kicombosodott.

Olyannyira, hogy még a miniszterelnöknek is a katonai létesítménynek minősülő védelmi minisztériumban kellett menedéket keresnie előle. Victor Ponta a múlt héten jelentette be, hogy átteszi hivatalának székhelyét a védelmi tárcának otthont adó épületbe, miután egy korrupciós ügyben érintettként merült fel a neve. Az történt, hogy Ponta párttársát, a Mehedinţi megyei közgyűlés elnökét korrupcióval gyanúsították meg. (…)

Ha a kormányfő példáját nézzük, akkor nagyon súlyos a helyzet. El bírjuk képzelni, amint a miniszterelnöki iroda felé vezető utat állig felfegyverzett katonák őrzik, akik először lőnek, és utána talán kérdeznek is, az iroda ajtaját pedig aknazár védi. Viszont ha már itt tartunk, akkor az ország összes hivatalát katonai erővel kellene védeni a korrupció ellen. Csakhogy amilyen kiterjedt az állami bürokrácia, a román haderő nem rendelkezik akkora állománnyal, hogy minden hivatalt és hivatalnokot megvédjen.

Ezért előbb-utóbb a NATO-szövetségesek segítségéhez kell folyamodni.”

 

Hirdetés