Horn-fok

Látszólag a baloldaliak csak termeket akarnak elnevezni, de közben – mi ismerjük a posztkommunista aljas trükköket – a magyar önrendelkezésre törnek.
Hirdetés
„Brüsszelben, az Európa Parlament épületében termet fognak elnevezni a kelet-európai rendszerváltozások szimbolikussá vált magyar politikusáról, Horn Gyuláról. Valószínűleg nem tudják róla, hogy meggyőződéses kommunista volt, a proletariátusból emelkedett fel a politikai osztályba, és az ’56-os forradalmat követően pufajkába öltözött, és részt vett a… Lehet, hogy tudják, és mégis termet akarnak róla elnevezni?
 
Ezek a nyugatiak nem egészen helyesen gondolkodnak a magyar politikai múlt és jelen bűneiről. Könnyű nekik, sosem tapasztalták a bőrükön. Nem érzékelik, mekkora ideológiai háború zajlik az öreg kontinensen! Látszólag a baloldaliak csak termeket akarnak elnevezni, de közben – mi ismerjük a posztkommunista aljas trükköket – a magyar önrendelkezésre törnek.
 
És, hogy ez a félelmetesen szégyenteljes névadás meg ne történhessen, a brüsszeli Fidesz-frakció mindent megtett. Nem, nyilvánosan nem tiltakozott, csupán megpróbálta megakadályozni.
 

Ezzel bekerültünk egy magunk építette egérfogóba, úgy hogy kihátrálni sem tudunk, mert nincs hova. Mert az a kérdés vetül fel, hogy áskálódás-e az, amit a Fidesz Brüsszelben művelt, vagy sem? Kelti-e ezzel Magyarország rossz hírét Surján László egykori egészségügyi miniszter? Amikor minden követ megmozgatott az elnevezés megakadályozására, és elérte netán, hogy a magyarok említése csak egy legyintésre fogja késztetni a profi európai diplomatákat.” 

Hirdetés