Szemfényvesztő palotaviszály

A feltámadási ünnepre készülő polgárok hiába remélték az életkörülményeik javulását a nemrég fiatalított, de már két éve regnáló szocfejű kormánytól. Mindent megfojt a korrupcióba mártott adóteher.
Hirdetés

„Az amerikai egyetemi diplomáival kitapétázott pénzügyminiszter hölgyecske a minap egyik tévészereplésében elismerte, hogy fogalma sincs, hányféle adónemmel sújt minket az ország. Most próbálják összeszámolni, hogy a nélkülözhetőket majd megszüntessék. Értelmes válasz, igaz-e? És eddig ez a bájos teremtés volt Ponta tanácsadója. Az ország helyzetét látva elképzelhetjük, miről cseveghettek a kormányfői kabinetben. Feltételezhetően ott centelték ki az üzemanyagokra vetített tűrőképességünk határát. Természetesen világbanki sugallatra. Hogy ez nem fogja a költségvetési hiányt enyhíteni, az már biztos.

Csak a feketegazdaság jár jól minden ilyen lépéssel. Most már visszakoznának is talán. A hazai nemzetközi fuvarozók kierőszakoltak egy nehezen kivitelezhető kedvezményt, de a belföldi élelmiszeripari és mezőgazdasági termelők velük szemben ezt diszkriminatív eljárásnak tartják. Jogosan. Ugyanis a multinacionális áruházláncok a kedvezőbb szállítási költségek hatására a külföldi termékeket versenyképesebb áron forgalmazhatják. Tehát megint a helyi termelő viseli a terhet.”

Hirdetés